schrijft

Schrijft

Noem me tekstschrijver, copywriter, contentmaker of noem me De Man van Taal. Ik schrijf. Kort en lang. Gortdroog of uit-zijn-voegen-barstend-sappig. Van publiciteitstekst tot pay-off en TED-talk,  persbericht of presentatie. En van brochure tot brandstory of bidbook. Short copy, social content, long copy. You name it, I write it. Zichtbaar voor de hele wereld of puur voor interne communicatie.  Voor grote campagnes of voor kleine publicaties.

Hoe?

Weet je precies wat je nodig hebt? Hartstikke goed. Ga ik dat voor je schrijven. Heb je nog niet helemaal helder wat er ontbreekt aan je communicatie? Leg je vraag aan me voor. Samen kijken we dan even wat je precies aan tekst nodig hebt. Zo vinden we samen de vraag achter de vraag. Soms rolt daar dan de enkele tekst uit die je nog miste. Soms ook een compleet creatief concept of communicatieadvies. En dan ga ik ‘from scratch’ aan de slag voor je met mijn scherpe pen. Van visiedocument tot merkverhaal. Van bedrijfsnaam of productnaam tot pay-off. En van teksten voor je website tot brochureteksten, social content of een serie blogs. Of je nu een nieuw merk in de markt wil zetten, of de communicatie rond een bestaand product wil opfrissen of aanscherpen.

Tekstschrijver, copywriter, contentmaker. Maar voor wie?

Ja, da’s allemaal leuk en aardig, maar voor wie schrijf of schreef je dan eerder teksten? Leuk dat je dat vraagt. De laatste tijd schreef ik bijvoorbeeld blogs, slogans, social content, nieuwsbrieven, bidbooks, voice-over teksten en packaging voor merken als: Jack Daniel’s, Joinuz, Milka, Bernardus Golf, Douwe Egberts, Beach Stadium The Hague, Spa One, en Côte d’Or.

Kan ik je helpen met het schrijven van teksten? Keertje kennismaken? Mail me gerust, vind ik niet erg.

Redigeert

Als Man van Taal zie ik ieder deetje of een teetje, iedere punt of komma. Daarom schrijf ik niet alleen, maar controleer en redigeer ik ook graag jouw teksten. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een compleet boek, een brochuretekst of een reclameslogan. Als je wil, kan ik ook verder met je meedenken en je teksten bewerken of herschrijven om deze leesbaarder te maken en waar nodig te verbeteren voor wat betreft structuur en opbouw.

Redactie, correctie, ghostwriter, co-writer. Maar voor wie?

Ik corrigeer, redigeer, ghost write en co-write bijvoorbeeld voor merken als: Spa One, newITera en Buttler. Daarnaast ben ik momenteel betrokken bij twee verschillende boeken die – as we speak – worden geschreven, geredigeerd, gecorrigeerd worden.

Wil jij je tekst laten redigeren, corrigeren of herschrijven? Ja, graag.

Theaterdocent en -auteur Paul Dekker over mijn werk:
“Met zeer grote toewijding, discipline, en deskundigheid kweet hij zich van deze taak. Zijn werk is professioneel en van grote kwaliteit. Als een schrijver in een redacteur/editor een ‘geweten’ ontmoet dan weet hij dat de redactie in goede handen is. Jeroen is zo’n redacteur/editor met ‘goede handen’ voor redactie en redigeren.”